Polityka prywatności

Polityka prywatności


Właścicielem i operatorem serwisu www.cichawodazakopane.pl jest firma

SPORT SHOP Agata Wądrzyk z siedzibą ul. Chałbińskiego 19 a, 34-500 |Zakopane.

Firma SPORT SHOP odpowiada za zawartość serwisu oraz za przetwarzanie

zbieranych na nim informacji.


Polityka zbierania informacji
Serwis internetowy www.cichawodazakopane.pl przetwarza dane osobowe zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wszelkie zapytania składane do nas będą przetwarzane z zachowaniem poufności i tajemnicy handlowej. Dane osobowe i adresy poczty elektronicznej nie będą wykorzystywane w żadnym innym celu, niż udzielenie odpowiedzi na złożone zapytanie rezerwacyjne, w szczególności nie będą wykorzystywane do przekazywania informacji handlowych w przyszłości na temat innych usług niż bezpośrednio związane ze złożonym zapytaniem ani nie będą przekazywane osobom trzecim, chyba że użytkownik wyraźnie wyrazi zgodę na otrzymywanie informacji handlowych i/lub inne formy kontaktu.


O Plikach cookies
Serwis www.cichawodazakopane.pl zbiera w sposób automatyczny wyłącznie informacje zawarte w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane cyfrowe, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika (komputerze, telefonie, tablecie itp.) i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu. Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies wykorzystywane mogą być w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio do tego urządzenia wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb, tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, utrzymanie sesji użytkowników stron www (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie danego serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła. Rozróżnia się dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika. Stosowane są następujące rodzaje plików cookies: (a) niezbędne pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu,

np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu; (b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu; (c) wydajnościowe pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu; (d) funkcjonalne pliki cookies, umożliwiające zapamiętanie wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; (e) reklamowe pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. Blokowanie lub ograniczanie plików cookies przez użytkownika.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies, w szczególności, istnieje możliwość zablokowania pozostawiania plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej na urządzeniu użytkownika lub wymuszenia, by o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownik był informowany. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Należy jednak pamiętać, że wyłączenie plików cookie może wpłynąć na poprawność i/lub jakość działania oraz wygodę korzystania z niektórych serwisów internetowych, w tym serwisu www.cichawodazakopane.pl. W szczególności, niektóre serwisy internetowe mogą przestać działać, dlatego nie zalecamy wyłączania plików cookie.


PLIKI COOKIE STRON TRZECICH
Serwis www.cichawodazakopane.pl wykorzystuje w szczególności statystyki i pliki cookie firmy Google dla oceny skuteczności własnych działań i kampanii reklamowych oraz analizy ruchu użytkowników na stronie www.hotelplatinum.pl. Pliki cookie firmy Google mogą w szczególności być umieszczane na komputerze użytkownika po kliknięciu lub obejrzeniu reklamy. Nie zawierają one danych osobowych ani danych kontaktowych. Celem umieszczania tych plików jest mierzenie skuteczności reklamy i identyfikowania, czy dana reklama doprowadziła do podjęcia przez użytkownika pożądanej akcji na stronie www.cichawodazakopane.pl Szczegółowe informacje o sposobie wykorzystywania informacji gromadzonych dzięki plikom cookie przez Google znajdują się na stronie Centrum ochrony prywatności Google. Polecamy również stronę Menedżera preferencji reklam.

Strony trzecie (dostawcy zewnętrzni), w tym Google, mogą wyświetlać reklamy publikowane przez firmę SPORT SHOP w witrynach internetowych udostępniających swoją powierzchnię reklamową. Dostawcy ci, w tym Google, mogą używać plików cookie lub korzystać z obrazów typu web beacon w celu gromadzenia informacji na stronach internetowych i następnie do wyświetlania reklam w oparciu o poprzednie odwiedziny użytkownika na stronach serwisu www.cichawodazakopane.pl lub innych stronach powiązanych z firmą SPORT SHOP, a także innych stronach internetowych. Istnieje możliwość zrezygnowania z tej opcji i zablokowania plików tych cookie Google na stronie: Centrum ochrony prywatności Google.

Firma SPORT SHOP może prowadzić kampanie reklamowe w oparciu o poprzednie wizyty użytkownika na stronie www.cichawodazakopane.pl, jak również dostępną na zasadzie statystycznej informację o zainteresowaniach użytkownika określanych na podstawie wcześniej przez niego odwiedzanych stron internetowych celem przedstawienia mu swojej oferty bądź ponownego przyciągnięcia użytkownika do odwiedzenia strony www.cichawodazakopane.pl Reklamy te nie będą zawierać danych osobowych użytkownika ani nie będą w jednoznaczny sposób sugerować, że użytkownik dokonał określonej akcji na stronie www.cichawodazakopane.pl.


DANE OSOBOWE I OCHRONA PRYWATNOŚCI
Każdemu, kto przekazał nam swoje dane osobowe i/lub informacje kontaktowe, zapewniamy możliwość wglądu do swoich danych osobowych oraz zgłaszania poprawek.

Zapewniamy również możliwość zrezygnowania z otrzymywania w przyszłości informacji handlowych pocztą elektroniczną, inicjowania przez nas rozmów telefonicznych i korzystania z innych metod komunikacji bezpośredniej, w celach marketingowych, przedstawiania ofert lub badania rynku, satysfakcji klienta itp. W przypadku, gdyby wysłana przez nas wiadomość nie zawierała informacji na temat sposobu rezygnacji z otrzymywania podobnych wiadomości lub gdyby z jakichś powodów złożona rezygnacja okazała się nieskuteczna, prosimy o bezpośredni kontakt z nami, pocztą elektroniczną, ze wskazaniem zakresu komunikacji bezpośredniej, której stosowania w celach handlowych powinniśmy zaprzestać oraz danych osobowych i informacji kontaktowych, których dotyczą, a także ewentualnych innych istotnych okoliczności. Dołożymy wszelkich starań, by uwzględniać zgłoszenia bez zbędnej zwłoki. Przed dokonaniem odpowiednich zmian w naszych bazach danych, zastrzegamy sobie prawo weryfikacji, czy zgłoszenie faktycznie pochodzi od osoby, której dane są w nim wskazane, poprzez wysłanie wiadomości weryfikującej lub potwierdzenie telefoniczne.

Dane do kontaktu z nami, również w kwestiach związanych z niniejszą Polityką prywatności, znajdują się na stronie danych kontaktowych SPORT SHOP.


KLAUZULA ZGODY
Zgodnie z art. 25 ust.1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002r nr 101, poz 926 ze am.) informuję, iż:  

z chwilą rozpoczęcia obowiązywania ogólnego rozporządzenia o ochornie danych RODO), czyli od 25 maja 2018r podstawą przetwarzania danych osobowych gościa będzie art. 6 ust 1 lit. b RODO. 

Administratorem Pani / Pana danych osobowych jest: 

 "Sport Shop" 
AGATA WĄDRZYK
ul. Chałubińskiego 19a
34-500 Zakopane 
NIP 8671902403

Zgodnie z tą regulacją dane osobowe będą mogły być przetwarzane w takim zakresie, w jakim jest to niezbędne do wykonania: 
- umowy o świadczeniu usługi w trakcie pobytu wypoczynkowego 
- podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą 
- przed zawarciem umowy (np. dokonanie rezerwacji)

W grę może wchodzić również art. 6 ust. 1 lit f tzn. prawnie usprawiedliwiony interes realizowany przez administratora danych jak dochodzenie roszczeń

Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępnione innym odbiorcom.